Baobröd med picklad morot och marinerad svamp – receptbild

Baobröd med picklad morot och marinerad svamp

En smakrik rätt med mjuka baobröd fyllda med picklad morot, marinerad svamp och srirachamajo, toppad med färsk koriander.

Ingredienser:

IngrediensMängd
baobröd 8 st
morötter 100 g
vatten 3 dl
socker 1.5 dl
ättiksprit 1 dl
portabellosvamp 400 g
sesamolja 1 msk
sambal oelek 1 msk
ljus soja 2 msk
risvinäger 1 msk
rapsolja 0.5 dl
salt
majonäs 2 dl
srirachasås 2 msk
lime zest 1 st
koriander 1 kruka

Gör så här

  1. Skär morot i tändstickstunna strimlor.
  2. Koka upp vatten, socker och ättika och lägg ner morot, låt dra minst 30 minuter.
  3. Skär svampen i skivor och blanda med sesamolja, sambal oelek, soja, risvinäger och rapsolja.
  4. Låt det marinera minst 15 minuter.
  5. Häll ner svamp plus vätska i en varm panna och stek svampen minst 10 minuter tills den hårdnat något och vätskan ångat bort.
  6. Salta efter smak.
  7. Blanda majonnäs, srirachasås och limesezt.
  8. Fyll en kastrull med 3 dl vatten och låt det koka upp, dra ner värmen något och lägg de frysta baobröden i ett durkslag (av plast) i kastrullen.
  9. Vattnet får inte nudda durkslaget.
  10. Täck med ett lock och låt ånga ca 3–5 minuter.
  11. Bred ut majonnäsen i botten på bröden.
  12. Addera svamp, morot och färsk koriander.