← Back
Bärsaft
Ett enkelt recept på bärsaft som rekommenderas att frysas in för längre hållbarhet.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
bär/frukt
4
liter
vatten
2
liter
vinsyra
40
gram
strösocker
3-4
kg
Gör så här
Koka upp vattnet och låt det svalna.
Blanda i vinsyran när vattnet svalnat.
Mosa bären lätt i en egen bunke.
Häll på det kalla vattnet på bären och låt stå i 24 timmar, täck över bunken så att det är nästan tätt.
Sila av saften från bären.
Lägg bären i en gryta.
Häll på 1,5 kg socker och låt koka i 20-25 minuter.
Skumma av och häll på burkar eller frys in (hållbarheten är kort, rekommenderas att frysa in).
Mät upp saften och dosera 1 kg socker per 1 liter råsaft (till exempel till 2 liter saft tillsätt 2 kg socker).
Blanda tills sockret löst sig och häll på flaska. Saften ska inte kokas upp utan göras på kall saft.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶