Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål – receptbild

Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål

En fräsch och smakrik rätt med bakad fetaost, grapefrukt och fänkål, perfekt som förrätt eller lättare måltid.

Ingredienser:

IngrediensMängd
fetaost 300 g
olivolja 4 msk
honung 2 msk
fänkål 1 stor
endiver 2
röda grapefrukter 2
vitvinsvinäger 2 msk
flingsalt 1 tsk
hackad dill 2 msk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg fetaosten på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och 1 msk honung. Baka i mitten av ugnen 15–20 minuter tills den är gyllene.
  2. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Plocka bladen från endiven och skölj. Skala grapefrukten med kniv och skär i skivor. Rör ihop 1 msk honung, 3 msk olja, vitvinsvinäger och salt.
  3. Lägg upp fänkål, endive och grapefrukt på ett fat. Toppa med fetaosten och dill. Ringla över dressingen.