← Back
Äpple- och rödlöksmarmelad med kanel
En smakrik marmelad med äpple, rödlök och kanel som passar utmärkt som tillbehör.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
rödlökar
2
olja
1
msk
röda äpplen
2
honung
3
msk
rödvinsvinäger
2
msk
rött vin eller rött matlagningsvin
2
dl
kanelstång
1
salt och peppar
Gör så här
Skala och skiva rödlöken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg.
Riv äpplena grovt på rivjärnet. Blanda i äpplena i löken. Tillsätt honung, vinäger, vin och kanelstång. Koka mycket sakta cirka 30 minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Låt marmeladen bli kall och gärna mogna några dagar.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶