Äppelkladdkaka med kanelfrosting – receptbild

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

En mjuk och kladdig äppelkaka med smak av kanel och en luftig kanelfrosting på toppen, perfekt för höst och vinter.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 100 g
hackad vit choklad 100 g
strösocker 2 dl
vetemjöl 1 ½ dl
flingsalt 1 krm
malen kanel ½ tsk
ägg 2
finrivet citronskal ½ tsk
rivet äpple 3 dl
smör till formen
riven kokos till formen
färskost 300 g
florsocker ¾ dl
vispgrädde 1 dl
malen kanel ½ tsk
äppelchips ca 5
hackade hasselnötter 1 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och ta från värmen. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, mjöl, salt och kanel.
  2. Vänd ner äggen, ett i taget. Rör ner citronskal och äpple.
  3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, och bröa med kokos.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna helt.
  5. Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vispa ner grädden, lite i taget, och vispa till en fluffig frosting.
  6. Blanda ner kanel. Bred frostingen på den kalla kakan.
  7. Toppa med äppelchips, hasselnötter och kanel.