Anton hallon glass – receptbild

Anton hallon glass

En frisk och fluffig hemmagjord glass med smak av hallon och lime, baserad på vispad maräng och grädde. Perfekt som en somrig efterrätt utan glassmaskin.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äggvitor 3 st
lime/citronjuice 1 msk
socker 1 dl
socker 1 dl
hallonsaft 1-2 dl
vispgrädde 2 dl
äggulor (valfritt)

Gör så här

  1. Vispa äggvitor, lime- eller citronsaft och 1 dl socker till ett fast skum.
  2. Tillsätt ytterligare 1 dl socker och vispa igen tills marängen är riktigt fast.
  3. Häll i hallonsaft (1–2 dl) som smaksättning och vispa ihop.
  4. Tillsätt eventuellt ytterligare 1 dl socker för att göra marängen ännu fastare.
  5. Vispa grädden (och eventuellt äggulor) i en separat skål.
  6. Vänd försiktigt ner gräddblandningen i marängen.
  7. Häll upp i en skål och frys tills glassen är fast.