Rigatoni med salsiccia och kål – receptbild

Rigatoni med salsiccia och kål

Laga en smakrik salsicciapasta med kål till middag ikväll! I detta ljuvliga recept serverar vi rigatoni tillsammans med ugnsbakad spetskål och stekt salsiccia. Även parmesan, persilja och citron sätter smak.

Ett recept från: Buffénr 4, 2020

Ingredienser:

IngrediensMängd
4 portioner
spetskål 300 g
rå salsiccia 400 g
schalottenlök 1/2 st
rigatonipasta 400 g
riven parmesanost 3 dl
färskpressad citronjuice 2-3 msk
salt
svartpeppar
hackad persilja (till garnering)
morötter 400 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Plocka bladen från kålen och bryt i mindre bitar. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen ca 10 minuter tills de får färg, rör om efter halva tiden.
  3. Tryck ut salsiccian ur fjälstret och dela i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek salsiccian och löken i en stekpanna tills det får färg.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet. Lägg pastan i stekpannan med korvfräset och blanda med pastavattnet, parmesan och citronjuice. Värm till en krämig pasta.
  5. Vänd ner kålen och smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja och gärna extra parmesan.